"A világnak szüksége van álmodókra és cselekvőkre. De mindenek fölött szüksége van olyan álmodókra, akik cselekszenek." Sarah Ban Breathnach

2015. május 12. 03:50 - sandor80szabo

El Progreso de Drake 25. nap

2015. május 11. (hétfő) 19:00 (UTC-6) - Drake Bay Backpacker Hostel

Furcsa, amikor az ember este neki készülődik a lefekvéshez, közben más meg a Föld túlsó felén, épp a reggeli kávéját issza. Általában ekkor kapom az első üzeneteket is. Mire válaszolok rájuk, már éjfél is elmúlt. 

img_5560_540x405.jpg

A kedvencemmel indítanám a napot, ha már ő is velem indítja a sajátját. Ma is felköltött a szokásos nyüszítésével. Egyre több rajongója akad, az ismeretségi körömből. Valóban, legszívesebben hazavinném. 

img_5562_540x405.jpg

Lencsevégre kaptam a reggeli érkező repülőt. Gondolkodom rajta, hogy ezzel kellene visszamenni jövő hónapban, San José-ba. Egyetlen problémám, hogy a repülőtérről vissza kellene mennem a városba. Árban körülbelül a háromszorosa a buszjáratnak. Időben viszont nem mindegy hogy 9-10 óra, vagy csak 30 perc. Na még alszom rá pár napot, hetet. A legfontosabb most, hogy csütörtökön gond nélkül be tudja lépni Panamába, majd onnan szombaton ide vissza. Lefoglaltam két éjszakára szállást a panamai David nevű városban. Francisco - a hostelt üzemeltető alapítvány egyik vezetője - írt egy meghívólevelet, melyben kifejti, hogy mennyire köszönik az önkéntes segítségnyújtást részemről. Továbbá kinyomtattam a San José-ból hazatartó útra szóló repülő jegyet. Ezek elég biztosításként kell hogy szolgáljanak mind a panamai, mind a costa ricai határátkelésnél. 

img_5575_405x540.jpg

img_5568_540x405.jpg

A délelőtt folytattam a tegnap elkezdett kert munkát. Annyira siettem ma is vele, hogy még a holnapi napot is ezzel fogom tölteni. Marvin közben babot főzött szabad tűzön. A tűzgyújtás amúgy elég nehéz dolog errefelé, ugyanis a fa át van nedvesedve a párától, esőtől. A minap néztük a híres angol túlélőművész itteni kalandját, amint az Osa-félsziget esőerdejéből kijut egy szál késsel. A filmen egy kettőre tüzet rak. Gondolom elővarázsolta a száraz fát. E produkció nekem amúgy a kezdetektől fogva hiteltelen. Akivel ugyanis egy stáb dolgozik, az már nem csak magára van utalva. Hogy mi történik a kamerák mögött, azt nem tudhatjuk. Akkor lenne hiteles, ha egy fejkamerával egyedül tenné meg ezeket az utakat. No de akkor meg felmerül a kamera akkumulátorának töltési nehézsége.

img_5569_540x405.jpg

A délután ismét jött egy kiadós eső. Majdnem másfél órán keresztül tartott. Lassan állandósulni fog, mert itt az esős időszak. A futás tehát ma is kimaradt. Holnap megpróbálom a reggeli után. Akkor még nem olyan forró a levegő. 

img_5571_540x405.jpg

Így hát a késő délutánom nagy részét, kisebb nagyobb megszakításokkal a függőágyban töltöttem. Eitan és Patacon is itt voltak. Ritka pillanatok egyike, hogy egymás mellett láthatjuk őket. Ugyanis nem nagyon játszanak együtt. img_5572_540x405.jpg

Virian délutánra készített nassolni valót. Kukorica pehely, méz, mazsola, valamint mogyoróvaj. Természetesen kávéval kísérve. Kíváncsi vagyok mennyi a vérnyomásom, ugyanis a napi három kávé meg van.

img_5574_540x405.jpg

Beszéltem ma Csabával, akit Las Palmas-ban ismertem meg, még tavaly. Ezt követően a világ ellentétes részére indultunk el. Most Indiában van, de ő is készül egy időre haza, Magyarországra. Ha én is megérkeztem, összefutunk egy-két sörre. Lesz miről beszámolni egymásnak.

Címkék: El Progreso
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azoperenciastengerenistul.blog.hu/api/trackback/id/tr847451702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
"A világnak szüksége van álmodókra és cselekvőkre. De mindenek fölött szüksége van olyan álmodókra, akik cselekszenek." Sarah Ban Breathnach
süti beállítások módosítása