"A világnak szüksége van álmodókra és cselekvőkre. De mindenek fölött szüksége van olyan álmodókra, akik cselekszenek." Sarah Ban Breathnach

2015. május 22. 04:37 - sandor80szabo

El Progreso de Drake 32. nap

2015. május 21. (csütörtök) 19:27 (UTC-6) - Drake Bay Backpacker Hostel

Többször is felkeltem hajnalban, mivel Patacon belökte az ajtót, és bejött a szobába. Ma nézek valami támaszt, amivel kitámaszthatom az ajtót. Reggel a svájci menyecske is útra készen volt. Repülővel ment a fővárosba, ahonnan holnap tovább Mexikóvárosba. Reggeli után nekiláttam a röplabda pályának. Három hete tisztítottam meg a pálya felületét, de az időjárás miatt gyorsan kibújt az újabb gyom. Három hét múlva már nem fogok neki. 

img_5930_540x405.jpg

Az eső természetesen félbeszakította a munkálatomat. Már második napja, hogy nappal szakaszosan esik. Így elég kiszámíthatatlan az időjárás. Mást mára nem terveztem, így az eső ideje alatt sziesztáztam egyet. 

img_5934_464x431.jpg

Tegnap nagy öröm ért minket. Az egyik közkedvelt utazási oldal rangos díjjal tüntetett ki bennünket. A hostelben megfordult vendégek ajánlásai alapján érdemelte ki e címet a hostel. A következő állomás a népszerű útikönyvekbe való bekerülés.

img_5932_540x405.jpg

A kókuszról már sok szó esett, de nem mutattam még be a különböző stádiumokat. Látható, hogy folyamatos az érés. Közbül a virágzás utáni apró diók, majd a nagyobbak, és az érés előttiek. A bennük lévő folyadék már iható, de a diónak még nem elég vastag a héja, és a húsa sem alakult még ki.

img_5936_540x405.jpg

Ha már a gyümölcsöknél tartunk, hadd jöjjön a következő. Dario farmján, Hondurasban már bemutattam a mangót. Ez itt most a túlérett változata. Annyira érett, hogy nehezen lehet hámozni, és a magjáról lefejteni. 

img_5937_540x405.jpg

Uzsonnára Marvin platanost sütött ki olajban, chips-ként nassoltuk a délutáni kávé mellé. Elvileg lehet banánból is sütni, de az nagyon édes, és nehezen szeletelhető. A platanos félig nyers, és kiválóan szeletelhető.

img_5938_540x405.jpg

Ismét vendég nélkül vagyunk. Egyelőre nincs foglalás sem. Időnként bejön egy foglalás, de sokszor lemondják, vagy nem jönnek el. De szerencsére legtöbbjük jelez előtte, ha valami miatt nem tud jönni.

Címkék: El Progreso
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azoperenciastengerenistul.blog.hu/api/trackback/id/tr977481244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
"A világnak szüksége van álmodókra és cselekvőkre. De mindenek fölött szüksége van olyan álmodókra, akik cselekszenek." Sarah Ban Breathnach
süti beállítások módosítása