"A világnak szüksége van álmodókra és cselekvőkre. De mindenek fölött szüksége van olyan álmodókra, akik cselekszenek." Sarah Ban Breathnach

2015. május 30. 06:09 - sandor80szabo

El Progreso de Drake 40. nap

2015. május 29. (péntek) 21:27 (UTC-6) - Drake Bay Backpacker Hostel

Mostanában nem kelek korán. Többnyire fél nyolcra érek a konyhába. Ma reggel Marvin elvitte a holland vendéget Agujitasba. Tegnap még úgy terveztem, hogy ma szabadnapot tartok, azonban módosítottam holnapra. Ma ugyanis, a tegnapi tűzhely körüli hely tisztításán felbuzdulva, a telekhatárig terveztük kitakarítani az őserdőt.

img_6093_540x405.jpg

Reggeli után neki is fogtunk a macheték élesítéséhez. Az enyémet anno Marvin megélezte egy kicsit. Nagyon új volt még a penge, egy gyári él volt csak rajta, melyet egy kicsit megélesítettünk. Ha hazaértem, normálisan megéleztetem. Természetesen gumicsizmákban dolgoztunk. Sosem lehet tudni, mit talál az ember, jobb megelőzni a bajt. Eitan is velünk tartott, messziről figyelte a munkálatokat. Természetesen ő is csizmában.

img_6095_405x540.jpg

Hamar haladtunk a ritkítással, jól lehet dolgozni ezzel a machetével. Tutte és Patacon a környéken folyamatos felderítést végzett. Sikerült gond nélkül megtisztítani a tervezett részt. Ha volt is valami állat, a zajtól biztos odébb állt. Bár felfedeztünk pár kidőlt, korhadásnak indult fatörzset, amiben, vagy ami alatt bármi meghúzódhat. De ezek a telekhatáron kívül vannak. Ezentúl már csak arra kell figyelni, hogy két hetente az aljnövényzet, mindig vissza legyen vágva.

img_6097_540x405.jpg

img_6099_540x405.jpg

Délelőtt átjött Helena a kisfiával. Hozott pár dolgot, mivel délután újra jön a helyi gyerekekkel. Kézműves foglalkozást tart nekik, utána pedig játszanak. Eitan is rögtön a pici mellett volt, a babakocsinál. Tündéri arca van Helena kisfiának. Halvány kreol bőr, zöld szemekkel. Tuti recept a felnőttkori hódításhoz.

img_6096_540x405.jpg

img_6100_540x405.jpg

Ebéd után következett egy kis internetezés. Volt egy jó kis eső, így a kinti tennivaló már okafogyottá vált. Amúgy is csak ezt terveztük mára. Egy kicsit megpihentünk a függőágyakban. Arra ébredtünk, hogy vissza érkezett Helena, a gyerekekkel. Ismét birtokukba vették a teraszt, készültek a műalkotások.

img_6103_540x405.jpg

Ma múlt egyébként tizenhét hete, hogy elindultam otthonról. Soknak tűnik, főleg ha visszatekintek az elmúlt hetekre. A korábbi helyszínek, események nagyon távolinak tűnnek. Olyan érzésem van, mintha több hónapja itt lennék Costa Ricában. Igaz, lassan második hónapja, hogy ide érkeztem. Nem egészen két hét múlva, már San Joséban leszek. Legalább a végén felfrissül egy kicsit a blog.

img_6105_540x405.jpg

Este ismét moziztunk. A Karib tenger kalózai harmadik részét néztük meg. Pattogatott kukoricát is vett Marvin. Imádja ezt a szót magyarul kiejteni. Azaz megpróbálni kiejteni. A pattogatott szóval néha gondja van, de az eredmény mindig jó kedvre derít minket.

Címkék: El Progreso
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azoperenciastengerenistul.blog.hu/api/trackback/id/tr597504254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
"A világnak szüksége van álmodókra és cselekvőkre. De mindenek fölött szüksége van olyan álmodókra, akik cselekszenek." Sarah Ban Breathnach
süti beállítások módosítása