"A világnak szüksége van álmodókra és cselekvőkre. De mindenek fölött szüksége van olyan álmodókra, akik cselekszenek." Sarah Ban Breathnach

2014. december 08. 13:49 - sandor80szabo

Hajótalálás 2. rész

2014. december 07. (vasárnap) 21:08 Las Palmas

A mai nap kivételes nap. Először is a hajótalálás miatt ugyebár. Ráadásul ma két bejegyzés is keletkezett. Egy délelőtt, egy most este. Szóval kezdem az elején. Ugye tegnap nagyon magam alatt voltam. Ha lehet azt mondani, akkor ez a nap volt az eddigi időszak mélypontja. Igaz, a nap végére rendbe raktam a dolgokat. De mégis azt kell mondanom, a lehető legjobbkor jött a hajó.

Tehát megérkeztem a bárba, jóval a megbeszélt idő előtt. Rendeltem egy tejeskávét, és megírtam a blogot. Közben társam is akadt.

img_0670_540x405_.jpg

Majd jött Csaba, és elmesélte a történetet. A lényeg, hogy az indulás a tervezett időponttól eltérően módosult. Mert kiderült, hogy az ivóvíz-, valamint a mosakodásra, mosogatásra szolgáló víz tartálya sérült, eresztette a vizet. A kapitány ezt indulás előtt mindenképpen meg akarta javítani. Folytak a munkálatok, melynek során két srác igencsak kivonta magát a munka alól. Majd miután a kapitány megkérte őket a munka folytatására, jött az, hogy miért nem indulnak már. Csatlakozott hozzájuk egy csaj is. A lényeg a lényeg, hogy a kapitány úgy döntött, hogy velük nem folytatja tovább az utat. Hármójuknak menniük kellett. Ekkor jött Csabának ötletként, hogy nekem szól. A kapitány amúgy is megbízta őt a teljes körű ügyintézéssel. Így nagy esélyem volt. De előtte azért várt még rám egy személyes beszélgetés.

Meg is érkezett Patrick, a kapitány, és egyben az Oberon nevű hajó kapitánya. Beszélgetünk szerintem egy fél órát, persze Csaba nélkül. Kérdezgetett honnan jövök, hova tartok, mit dolgoztam, miért megyek, stb. Elmondta az elvárásait, azt, hogy mi várható. Beszélt a hajóról, a családjáról. A jövőben chartereztetni akar, ez most a próba út. Itt él a családjával a Kanárin.

A végén elmondta, hogy ha úgy gondolom, részéről nem akadály a csatlakozás. Azt hiszem, a pozitív benyomásnak azért része volt a vízirendőrségnél eltöltött időm is.

Ezután a táskámmal megindultam a hajóhoz, ahol megismerkedtem a személyzet épp eltávozóban lévő tagjaival, valamint a maradó személyzettel.

img_0671_540x405_.jpg

Rajtam kívül még két hely kiadó, így eddig hatan vagyunk. A készlet nagyjából megvan, de azért pár dolgot (élelmiszer) még venni kell. A ruháimat kimostam, és immár a hajón szárítom. Következzék pár fénykép az elkövetkező bő egy hónapra otthont adó hajóról.

img_0681_540x405_.jpg

img_0682_540x405_.jpg

img_0685_540x405_.jpg

img_0689_540x405_.jpg

img_0690_540x405_.jpg

Mint látható még búvár felszerelés is van. Horgászbotok is, ugyanis az elkövetkező időszakban, ha Isten is úgy akarja, sok halat fogunk enni. Esett pár szó az útról is. Párokban leszünk osztva. Maga a hajó autopilot rendszerben fog működni, azaz előre beállított koordináták alapján fog haladni. Ez addig működőképes, amíg az elektronika ép. Ha nem, akkor jön a kézi navigáció. Tehát a párokhoz visszatérve. Három órás beosztásba lennénk, ha meglennénk az összesen. Egy páros a külső fedélzeten tevékenyen részt vesz a vezetésben, őrködik, éjjel, valamint viharban mentőmellénnyel, valamint stabilan kikötve. A fedélzeten amúgy körbefut egy kötél, amihez szintén kötéllel magunkat rögzítjük. Egy páros a belső térben készenlétben van, a többiek alszanak. Éjjel csak azok lehetnek a fedélzeten, akik vezetnek. Nappal is fogunk aludni, mert kipihentnek kell lenni. Minden páros a feladatokban is körforgásban részt vesz. Mégpedig takarítás, főzés, stb. Minden le is van szépen írva.

img_0677_540x405_.jpg

img_0691_405x540_.jpg

img_0692_405x540_.jpg

Most pedig a személyzetről pár szó. Patrick a kapitány Belgiumból. Evelina a kormányos Svédországból. Ryan az Egyesült Királyságból. Johnny az USA-ból, azon belül is Alaszkából. Valamit Csaba és jómagam Magyarországról. Csatlakozik még hozzánk holnap Cristina Észtországból.

Miközben Johnnyval vacsorára tortillát, valamit lencsefőzeléket főztünk, a többiek  beszélgettek. Patrick a piros pólós.

img_0693_540x405_.jpg

img_0697_540x405_.jpg

img_0698_540x405_.jpg

img_0700_540x405_.jpg

A legjobb dolgot még nem is említettem. Az egész útról egy dokumentumfilm fog készülni. Három kamera, mikrofonokkal, közel egy hónapon keresztül. A hétköznapjaink, az egyes munkafázisok, a gondunk, bajunk mind mind rögzítésre kerül. Olyan része is lesz, hogy egy kamerával a kezünkben elmondjuk az aznapra kapott kérdésekre a választ. Természetesen mindezt angolul. Amúgy ahhoz képest, hogy ezen a nyelven zajlik a kommunikáció, elég jól megy. Bár azért egy pár pillanatra gondban voltam, amikor Patrick szerelés közben a lapos fejű csavarhúzót kérte. De így fogok ebben is fejlődni. Mély víz ez kérem szépen. Akár csak a vitorla alatt majd.

Szóval ennyi így elsőre. Holnapra megkapom Patricktól az Oberon adatait, paramétereit. Készítek belőle egy bejegyzést. No meg a felszerelésről Szerdáig minden bemutatásra fog kerülni. Most megyek, elfoglalom a helyem. Az orrészben lévő kabinban alszom, a bal felső ágyon. Olyan érzésem van, mintha a Duna motoroson lennék. Még a végén Miki is csatlakozik.

Egyszóval ha lehet szót keresni, azt mondanám a legtökéletesebb hajót találtam meg. Jó a személyzet, viszonylag nagy hajó, fiatal hajó (14 éves), és ráadásul dokumentálva lesz. Nem győzök hálát adni neked Istenem.

Címkék: Las Palmas
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azoperenciastengerenistul.blog.hu/api/trackback/id/tr166967187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
"A világnak szüksége van álmodókra és cselekvőkre. De mindenek fölött szüksége van olyan álmodókra, akik cselekszenek." Sarah Ban Breathnach
süti beállítások módosítása