"A világnak szüksége van álmodókra és cselekvőkre. De mindenek fölött szüksége van olyan álmodókra, akik cselekszenek." Sarah Ban Breathnach

2015. május 27. 20:12 - sandor80szabo

El Progreso de Drake 37. nap

2015. május 27. (szerda) 11:04 (UTC-6) - Drka Bay Backpacker Hostel

Tegnap este épp a konyhát zártam, amikor egy újabb nagyobb testű rovart fedeztem fel. Itt a százlábúak is nagy lábon élnek. Patacon szerencsére nem vette észre, ugyanis gyakran fogdossa a rovarokat, és belakmározik belőlük. A legtöbb százlábú csípése mérgező.

img_6046_540x405.jpg

Egyébként, amióta az eső mindennapossá vált, megjelentek a szúnyogok is. Tömegesével, főleg az eső előtt. Kiválóan jelzik, nem is kell időjárás jelentést nézni. Sokkal kisebbek, mint az európai rokonaik. Bízom benne, hogy nem terjesztenek semmit. A szúnyogriasztókat beüzemeltem, ami nem is baj, mert a füstölő legalább elfogy, mire haza indulok. Minden felesleges, és nélkülözhető dolgot itt akarok hagyni, hogy minél kevesebb legyen a hátizsákjaim súlya. 

img_6047_405x540.jpg

Patacon az éjjel ismét megpróbált bejönni, ami sikerült is neki, de utána ismét a folyosón kötött ki. A vendégek hozták a formájukat, az ajtó csapkodás ezúttal is tartozék volt. Néha úgy kipróbálnám, hogy nekik hogy esne. 

 Reggel is volt egy kis eső. A másik eső előjelzők a majmok. Az egyik fajta, minden nap többször is hangosan tudtunkra adja, hogy ők is itt élnek. Nem tudom mi van a gépemmel, mert amikor a videómegosztó oldalt nyitnám meg, összeomlik a rendszer. Lehet, hogy valami vírust kaptam?! 

img_6050_540x405.jpg

A két német vendég kijelentkezett reggel, indultak tovább Cancúnba, Mexikóba. Nem lesz ilyen nyugodt életük. Ott ugyanis nagyon nagy a tömeg. Teljesen mások látogatják Cancúnt, mint például Costa Ricát. Előbbit a tipikus túristák, többnyire az Egyesült Államokból, utóbbit a hátizsákosak, inkább Európából. Sok a német és a holland errefelé.

img_6051_540x405.jpg

Megérkezett délután Rob is, az alapítványtól. Franciscoval közösen tartottak egy rövid továbbképzést a helyieknek. A portugál vendégek is csak az óceánpartig mentek ma. Késő délutánra ők is visszaértek. Érdekes nyelv az is. Néha azt hiszem, szlávul beszélnek, annyira nem hasonlít a latinra. Többnyire a spanyol anyanyelvűek nem is értik meg őket, ellenben a portugálok a spanyolokat igen. Este Marvinék elugrottak a boltba, de vissza is értek hamar. Ugyanis történt egy tragédia. Két helyi férfi egymásnak esett, machete-vel. Eredmény súlyos fej, és hátsérülés. Kint is volt a rendőrség, és a mentő. Állítólag elő szokott fordulni többször is, ugyanis az alkohol csodákat művel errefelé is. Az embereknél meg kéznél van a machete. Marvin elmondása szerint, a Karib-tenger térségében meg a maroklőfegyver. Szóval, zajlik az élet, de aggodalomra semmi ok. Az egyszeri turista ezekbe az összetűzésekbe nem keveredik bele.

Címkék: El Progreso
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azoperenciastengerenistul.blog.hu/api/trackback/id/tr917496762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
"A világnak szüksége van álmodókra és cselekvőkre. De mindenek fölött szüksége van olyan álmodókra, akik cselekszenek." Sarah Ban Breathnach
süti beállítások módosítása