"A világnak szüksége van álmodókra és cselekvőkre. De mindenek fölött szüksége van olyan álmodókra, akik cselekszenek." Sarah Ban Breathnach

2015. június 06. 06:07 - sandor80szabo

El Progreso de Drake 47. nap

2015. június 05. (péntek) 21:21 (UTC-6) - Drake Bay Backpacker Hostel

Ébredés a szokott időben, reggeli a szokott módon. Minden a megszokott kerékvágásban. Most, hogy a hetedik hete vagyok itt a hostelben, olyan, mintha mindig is itt lettem volna. Egyébként ma volt a 18. hete, hogy elindultam. 126 nappal ezelőtt hagytam magam mögött Domoszló tábláját. Azt a táblát, amit terveim szerint egy jó darabig nem szerettem volna viszont látni. De az élet másként alakítja az ember terveit, mint ahogyan az enyémet is.

img_6191_540x405.jpg

Nem dicsekvésképpen mondom, de ez eddig a legjobban sikerült fotó Pataconról. Hiányozni fog ez a tekintet. Próbaképpen megosztottam az Instagram nevű alkalmazáson is, de valami kapcsolat lehet a blog.hu-val, mivel megjelent a kép a blogon is. Egyébként tölthettem volna fel oda is képeket az utazásaimról, de már nincs kedvem egy újabb dologgal bővíteni, az amúgy is hosszas időtöltésemet az interneten. Mint ahogyan a Pinterest nevű alkalmazást sem használom. Épp elég a Facebook és a Blog. A jövőben ezek is csökkenni fognak. Sokat töltünk a gépek előtt, megfeledkezve a valódi életről. Lassan elfelejtetjük azt az életet, melyet az okostelefonok és az internet előtti időkben éltünk. Szeretnék ezekhez a dolgokhoz visszatérni. 

img_6195_409x527.jpg

Vasárnap egy kevésbé vidám témával kapcsolatban leszünk házigazdák. Mi biztosítjuk ugyanis a helyszínt a kutyák ivartalanításához. Ide fog jönni egy állatorvos, és a környék még nem ivartalanított kan kutyákat fekteti kés alá. Patacon szerencsére nem vesz ebben részt. Kicsi ő még az ilyesmihez. De sajnos a jövő évit nem fogja megúszni. Sok a kóbor kutya, és így próbálják enyhíteni a szaporulatot. Fogalmam sincs egyenlőre, hogy hova tesszük addig Patacont, amíg vég nem lesz a dolognak.

img_6193_540x405.jpg

Ma is többször esett az eső. A patak vízszintje tartja a tegnapi magasságot, nem apadt. Remélem, jövő szombatra apadni fog, mert nincs kedvem derékig a vízben cipelni a hátizsákjaimat. Habár a hostelnek van egy kenuja, majd kölcsönveszem arra az időre.

img_6198_461x540.jpg

Kaptam újabb képeket Tzununából. Hát ilyen gyönyörűek lettek Arjunáék bambuszházai. Nem is gondoltátok volna, nem igaz?! Készen vannak a bambuszházak, és a meditációs dóm is. Kíváncsian várom a többi házról készült képeket is. Közben a kertben elkezdték a zöldségek termesztését is. A képen Arjuna és a felesége, Arpita. És befogadtak ők is egy kutyust, így már házőrzőjük is van. 

img_6197_540x405.jpg

img_6196_359x540.jpg

A meditációs dómról pár hete már mutattam képet, melyet Zsófi küldött át. Most az elejét mutatom. Jobb oldalt látszik a kis fa ajtó, ahol az ételt, és az italt adják be, a bent lévőnek. Ha valaki bent van a dómban, teljes sötétségben, akkor először a külső kis ajtót nyitják le, beteszik az elemózsiát, majd felhajtják az ajtót. Ezt követően nyitja csak le a benti ajtót a meditáló. Így nem jut be fény a dómba. Érdekes lehet így eltölteni tíz napot.

img_6199_540x405.jpg

Délután ismét itt volt Helana a gyerekekkel. Ma is kézműves foglalkozás volt nekik. Ilyenkor legalább Eitannak van társasága. Patacon is jobban el van ilyenkor, bár az elején ugat, morog. Jó házőrző lesz belőle. Érdekes, hogy három nyelven folyik a nevelése. Spanyolul, angolul és magyarul szólunk hozzá, adjuk az utasításokat, dicsérünk, fenyítünk, egyszóval neveljük. És láss csodát, mindegyiket megérti. Persze a nyomaték a hangsúlyon van, az a lényeg, hogy miként, milyen hanggal mondja az ember. De a lényeg, hogy Patacon idomítását, nevelését magyarul is segítettem. Ha már nem vihetem magammal, legalább ennyi közöm legyen hozzá, nem igaz?!

Címkék: El Progreso
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azoperenciastengerenistul.blog.hu/api/trackback/id/tr127521584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
"A világnak szüksége van álmodókra és cselekvőkre. De mindenek fölött szüksége van olyan álmodókra, akik cselekszenek." Sarah Ban Breathnach
süti beállítások módosítása