"A világnak szüksége van álmodókra és cselekvőkre. De mindenek fölött szüksége van olyan álmodókra, akik cselekszenek." Sarah Ban Breathnach

2015. március 05. 02:29 - sandor80szabo

Puerto Morelos 24. nap

2015. február 28. (szombat) – Puerto Morelos

Reggel ismét Chris nélkül ébredtem, egyszerre Pabloval. Neki is van ugyanilyen függőágya, de egyelőre nem szerelte fel. A szúnyoghelyzet csitult, hála a zokniknak, a hosszúnadrágnak, a szúnyoghálónak. A tegnap vásárolt szúnyogriasztót délelőtt kipróbáltam, elég jónak tűnik. Védelmet nyújt a dengue láz ellen (állítólag). A lényeg, hogy 25 % dietil meta toluamida-t tartalmaz, ami nekem semmit nem mond, de az oltóközpontban azt tanácsolták, hogy a 25 %-os már jónak mondható.

img_2129_405x540.jpg

 A csípést enyhítő krémet is hamarosan le fogom tesztelni, szerintem. Egy kicsi még maradt a fenistilből, előbb azt elhasználom. Angolul nem volt rajta felirat, így Pablot kértem meg, hogy segítsen elmagyarázni, hogy mire használatos. Megegyezik a fenistil-el.

img_2130_540x405.jpg

A délelőtt az üresen álló csirke ketrecet tettük rendbe. Leszedtük róla a tönkrement tetőfedőt.

img_2132_540x405.jpg

A szombati nap általában a farm útjainak a megtisztítása, a rengeteg levéltől. Ma is így volt, amikor a lombseprű fogai közé akadt egy kettéharapott kígyó hátsó fele. Ugyancsak zöld színű volt. Zoltánnak hála, megtudtam, hogy ez is mérges fajta, csak nem tartozik a legveszélyesebbek közé. Ezért sem volt a könyvemben.

img_2133_540x405.jpg

Na de ennyivel nem úsztam meg a dolgot. Épp mutatom Pablonak a kígyót, amikor meséli, hogy tegnap este az étkezőben megpillantott egy másikat, ami viszont nagyon is élt.

img_20150227_191951228_405x540.jpg

Kb. fél méteres lehetett. Elsőre korallkígyónak tűnt, de hiányzott a citromsárga szín. Megnéztem a könyvemben, és tessék. „Néma csörgőkígyó (Lacesis muta): Nagy fejű, rózsaszínes-barnás testű állat. Nagy, sötétbarna, háromszögletű minták borítják. Mérete átlagosan 2-2,6 m, de akár ennél nagyobb is lehet. Éjszaka aktív. Közép- és Dél-Amerikában az alacsonyan fekvő erdőkben, gyakran üregekben és lyukakban él. Ha sarokba szorítják, támad. A legveszélyesebb kígyó az Újvilágban.”

img_2135_540x540.jpg

Szóval így állunk. A szomszédom az egyik legveszélyesebb méregzsák. Azóta mindent nézek, vizsgálok, bottal szurkálok. Mutattuk Victornak, de különösen nem hatotta meg. Gondolom neki mindennapos dolog. Mindenesetre örülök, hogy már csak pár napig vagyok itt. Az a jó, hogy a kutyák segítenek, ugranak mindenre, ami mozog. Én is óvatos leszek.

img_2136_540x405.jpg

Ebédre Lea bablevest készített. Nagyon finomat. Hozzá zöldséges rizs, tortilla. Pablo is megerősítette a tortilla dolgot. Hazájában más a tortilla. Itt Mexikóban, és Guatemalában ez.

img_2137_540x405.jpg

Tegnap előtt elkezdtem írni a tavaly, a Via Unitariana-n kapott naplómat. A személyes dolgaim oda kerülnek. Jó dolog naplót vezetni, kiírod magadból a gondolataidat. Jobb, mint egy pszichológus.

Címkék: Puerto Morelos
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://azoperenciastengerenistul.blog.hu/api/trackback/id/tr647242095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ekka. (törölt) 2015.03.05. 11:26:24

Azért Mariettát semmi és senki nem múlhatja felül:)))))
"A világnak szüksége van álmodókra és cselekvőkre. De mindenek fölött szüksége van olyan álmodókra, akik cselekszenek." Sarah Ban Breathnach
süti beállítások módosítása